Panorama internetowa » Spożywcza » Lallemand Polska Sp. z o.o:drożdże świeże, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne, drożdże z witaminą D, FermFit Fx, Józefów, Mazowieckie

Lallemand Polska Sp. z o.o:drożdże świeże, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne, drożdże z witaminą D, FermFit Fx, Józefów, Mazowieckie

Spożywcza | Płochocin Józefów, mazowieckie
05-860 Płochocin Józefów, Fabryczna 1
Tel: 22 752 53 41, 22 733 84 00
Fax: 22 752 53 41
E-mail: drozdze@lallemand.com
http://www.drozdze.pl

52.1932008, 20.695722199999977

Drożdże świeże, drożdże w workach, mleczko drożdżowe, drożdże piekarskie, drożdże, drożdże z witaminą D, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne, FermFit Fx, Essential,  Józefów, Mazowieckie

W roku 1866 została zbudowana cukrownia natomiast drożdże piekarskie produkowane były po roku 1945. W Polsce firma otworzyła swoją działalność w 2005 roku w Józefowie, Lublinie i Bieżanowie. Produkcja drożdży odbywa się w Józefowie. W ofercie drożdży mogą Państwo znaleźć m.in. drożdże świeże, drożdże nieaktywne, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne,  drożdże w workach, drożdże, drożdże z witaminą D, startery, drożdże piekarskie oraz mleczko drożdżowe. Firma swoje wyroby oferuje na terenie Estonii, Niemiec, Austrii, Litwy, Słowacji, Finlandii, Danii, Wielkiej Brytanii czy też Portugalii. Od początku działalności firma dąży do ciągłego rozwoju aby w pełni spełnić oczekiwania i potrzeby Klienta. Wyroby firmy wykorzystywane są w przemyśle farmaceutycznym, przemyśle gorzelniczym, przemyśle paliwowym, przemyśle winiarskim, przemyśle paszowym czy też browarnictwie. W celu uzyskania szczegółowych informacji serdecznie zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej Lallemand Polska Sp. z o.o.- drożdże świeże, drożdże w workach, mleczko drożdżowe, drożdże piekarskie, drożdże, drożdże z witaminą D, Józefów, Mazowieckie

 

fot

Oferta drożdży firmy Lallemand:

  • drożdże instant
  • drożdże nieaktywne
  • drożdże świeże
  • mleczko drożdżowe
  • startery
  • drożdże organiczne BIO
  • drożdże aromatyczne,
  • drożdże
  • drożdże max
  • drożdże domowe
  • drożdże z witaminą D
  • drożdże tradycyjne
  • drożdże w workach
  • vinassa
  • Panatura podmłoda w paście
  • drożdże 100g
  • FermFit Fx
  • Drożdże świeże:

    Specjalizujemy się w produkcji drożdży piekarskich świeżych:

  • Baton Max - klasyczne drożdże do wypieków, znakomita stabilność siły pędnej, dobra siła podnoszenia, wysoka jakość drożdży gwarantowana. Drożdże pakowane 4 x 2.5 kg
  • Domowe - znakomite do ciast. Drożdże pakowane po 100 g w opakowaniach zbiorczych 1 kg
  • Euroferm niebieski, specjalne drożdże do ciast słodkich- specjalne drożdże pozwalające uzyskać większą wydajność, dozowanie zmniejszone o 20%. Drożdże pakowane po 500 g w opakowaniach zbiorczych 10 kg
  • Prima - idealne do każdego ciasta, dzięki suchej masie - zmniejszone dozowanie. Drożdże pakowane po 500 g w opakowaniach zbiorczych 10 kg
  • Tradycyjne - drożdże o stabilnym poziomie parametrów fermentacji, skrócony czas podnoszenia ciasta. Drożdże pakowane po 500 g w opakowaniach zbiorczych 10 kg
  • Drożdże nieaktywne:

    Drożdże nieaktywne tworzy się z drożdży piekarskich za pomocą szczególnego rodzaju fermentacji, która dezaktywuje drożdże za pomocą wysuszenia. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się do ciast pizzy, bagietek czy tortilli, dzięki łatwiejszemu formowaniu ciasta oraz przyspieszonego czasu miesienia ciasta. Drożdże pakowane w workach po 25 kg.

    Mleczko drożdżowe:

    Mleczko drożdżowe jest tańszą i wygodniejszą alternatywą drożdży świeżych. Idealne dla piekarzy, którzy chcą stosować drożdże piekarskie w płynie.

    FermFit FX - nowoczesny środek wypiekowy:

    FermFit Fx – mieszanka piekarska uszlachetniająca złożona z: błonników pokarmowych pochodzenia roślinnego rozpuszczalnych w wodzie, drożdży nieaktywnych oraz słodu jęczmiennego.

     

    • większe uwodnienie ciast od 5% do 20% w stosunku do pierwotnych receptur
    • zwiększenie wilgotności miękiszu i wyrównanie porowatości
    • przedłużenie świeżośći przez znaczące zatrzymanie procesu czerstwienia
    • duża zawartość wody w cieście daje zwiększony przypiek, który niweluje koszt zastosowania FermFit FX
    • preparat w pełni uniwersalny - nadaje się do każdego rodzaju ciasta
    • zwiększenie zawartości błonnika zbożowego w produkcie to bardzo pożądany dodatek w codziennej diecie
    • preparat wypiekowy absolutnie naturalny - pozwala na czystą etykietę
    • FermFit Fx powstał na bazie specjalnie dobranych drożdży nieaktywnych z błonnikiem zbożowym
    • FermFit Fx stabilizuje ciasto podczas obróbki, zwiększa jego wydajność poprzez zwiększenie wodochłonności ciasta w efekcie uzyskujemy zdrowe pieczywo i wydłużoną świeżość gotowych produktów.

     

    Baking Essential:

     

    Kontakt:

    Lallemand Polska Sp. z o.o

    ul. Fabryczna 1, Józefów

    05-860 Płochocin

    Telefony

    Centrala:

    Tel. 22 733 84 00

    Fax 22 752 53 41

    email: drozdze@lallemand.com

    Dział sprzedaży:

    Tel/Fax 22 752 53 41

    email: ahoppe@lallemand.com

    Alicja Hoppe

    tel: 22 733 84 63

    tel: 695 385 341

    Anna Hoppe

    tel: 22 733 84 74

    email:" ahoppe@lallemand.com

    Logistyka:

    Marek Szabelski

    tel:: 22 733 84 35

    tel: 605 155 580

    email: mszabelski@lallemand.com

    Godziny otwarcia:

    Pn-Pt.: 7.00-15.30

    Galeria