Lallemand Polska Sp. z o.o:drożdże świeże, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne, drożdże z witaminą D, FermFit Fx, Józefów, Mazowieckie
Spożywcza | Płochocin Józefów, mazowieckieTel: 22 752 53 41, 22 733 84 00
Fax: 22 752 53 41
E-mail: drozdze@lallemand.com
http://www.drozdze.pl
52.1932008, 20.695722199999977
Drożdże świeże, drożdże w workach, mleczko drożdżowe, drożdże piekarskie, drożdże, drożdże z witaminą D, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne, FermFit Fx, Essential, Józefów, Mazowieckie
W roku 1866 została zbudowana cukrownia natomiast drożdże piekarskie produkowane były po roku 1945. W Polsce firma otworzyła swoją działalność w 2005 roku w Józefowie, Lublinie i Bieżanowie. Produkcja drożdży odbywa się w Józefowie. W ofercie drożdży mogą Państwo znaleźć m.in. drożdże świeże, drożdże nieaktywne, drożdże organiczne BIO, drożdże aromatyczne, drożdże w workach, drożdże, drożdże z witaminą D, startery, drożdże piekarskie oraz mleczko drożdżowe. Firma swoje wyroby oferuje na terenie Estonii, Niemiec, Austrii, Litwy, Słowacji, Finlandii, Danii, Wielkiej Brytanii czy też Portugalii. Od początku działalności firma dąży do ciągłego rozwoju aby w pełni spełnić oczekiwania i potrzeby Klienta. Wyroby firmy wykorzystywane są w przemyśle farmaceutycznym, przemyśle gorzelniczym, przemyśle paliwowym, przemyśle winiarskim, przemyśle paszowym czy też browarnictwie. W celu uzyskania szczegółowych informacji serdecznie zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej Lallemand Polska Sp. z o.o.- drożdże świeże, drożdże w workach, mleczko drożdżowe, drożdże piekarskie, drożdże, drożdże z witaminą D, Józefów, Mazowieckie
Oferta drożdży firmy Lallemand:
Drożdże świeże:
Specjalizujemy się w produkcji drożdży piekarskich świeżych:
Drożdże nieaktywne:
Drożdże nieaktywne tworzy się z drożdży piekarskich za pomocą szczególnego rodzaju fermentacji, która dezaktywuje drożdże za pomocą wysuszenia. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się do ciast pizzy, bagietek czy tortilli, dzięki łatwiejszemu formowaniu ciasta oraz przyspieszonego czasu miesienia ciasta. Drożdże pakowane w workach po 25 kg.
Mleczko drożdżowe:
Mleczko drożdżowe jest tańszą i wygodniejszą alternatywą drożdży świeżych. Idealne dla piekarzy, którzy chcą stosować drożdże piekarskie w płynie.
FermFit FX - nowoczesny środek wypiekowy:
FermFit Fx – mieszanka piekarska uszlachetniająca złożona z: błonników pokarmowych pochodzenia roślinnego rozpuszczalnych w wodzie, drożdży nieaktywnych oraz słodu jęczmiennego.
- większe uwodnienie ciast od 5% do 20% w stosunku do pierwotnych receptur
- zwiększenie wilgotności miękiszu i wyrównanie porowatości
- przedłużenie świeżośći przez znaczące zatrzymanie procesu czerstwienia
- duża zawartość wody w cieście daje zwiększony przypiek, który niweluje koszt zastosowania FermFit FX
- preparat w pełni uniwersalny - nadaje się do każdego rodzaju ciasta
- zwiększenie zawartości błonnika zbożowego w produkcie to bardzo pożądany dodatek w codziennej diecie
- preparat wypiekowy absolutnie naturalny - pozwala na czystą etykietę
- FermFit Fx powstał na bazie specjalnie dobranych drożdży nieaktywnych z błonnikiem zbożowym
- FermFit Fx stabilizuje ciasto podczas obróbki, zwiększa jego wydajność poprzez zwiększenie wodochłonności ciasta w efekcie uzyskujemy zdrowe pieczywo i wydłużoną świeżość gotowych produktów.
Baking Essential:
Kontakt:
Lallemand Polska Sp. z o.o
ul. Fabryczna 1, Józefów
05-860 Płochocin
Telefony
Centrala:
Tel. 22 733 84 00
Fax 22 752 53 41
email: drozdze@lallemand.com
Dział sprzedaży:
Tel/Fax 22 752 53 41
email: ahoppe@lallemand.com
Alicja Hoppe
tel: 22 733 84 63
tel: 695 385 341
Anna Hoppe
tel: 22 733 84 74
email:" ahoppe@lallemand.com
Logistyka:
Marek Szabelski
tel:: 22 733 84 35
tel: 605 155 580
email: mszabelski@lallemand.com